Gender Reveal party met versiering en producten.

Hoe organiseer je een perfecte Gender Reveal Party?

Wat is Gender Reveal?

Nu jullie zwanger zijn komen er een hoop nieuwe dingen in je leven. Wellicht heb je in je omgeving al eens gehoord of ben je aanwezig geweest op een Gender Reveal Party? Gender Reveal Party’s zijn overgewaaid uit de VS. Waar er eerst alleen maar babyshowers werden georganiseerd wordt er tegenwoordig flink uitgepakt met het bekend maken van het geslacht van jullie nog ongeboren baby.

Tegenwoordig willen veel aanstaande ouders weten in welke kleur de babyspulletjes gekocht kunnen gaan worden en welke kleur muisjes er op de beschuitjes mogen. Daarom is het super leuk om het geslacht op een originele manier bekend te maken aan familie, vrienden en kennissen.

De geslachts bepalende echo kan tegenwoordig bij sommige echo bureaus al vanaf 13 weken, normale gang van zaken en meer zekerheid gebeurd vanaf ongeveer 16 weken zwangerschap. Ongeveer 3 weken voor deze aanvang kun je mensen uitnodigen. Wij hebben daarvoor speciale uitnodigingen met enveloppen ontworpen. Dit is veel persoonlijker dan een appje of mailtje. 

De manier om het geslacht bekend te maken

Een aantal jaar geleden was er alleen een XXL ballon voor handen met gekleurde inhoud welke werd doorgeprikt om zo het geslacht te onthullen. Tegenwoordig zijn er tal van producten te krijgen om zo een spectaculaire party te organiseren. Belangrijk in de keuze is dat je zelf een product of manier kiest welke bij jullie past. Ook de XXL ballon is bij ons nog steeds verkrijgbaar en is zelf samen te stellen op de productpagina. 

YouTube video

Originele aanpak

Wil je liever een originelere aanpak? Tegenwoordig is er veel te krijgen, bij HoezoSchattig.nl zijn de meest populaire producten te vinden en komen er ook regelmatig nieuwe producten bij. Belangrijk is dat een goede voorbereiding vaak het halve werk is. Kies daarom vooraf al een datum en tijdstip waarop je het geslacht gaat onthullen. Je kunt er ook voor kiezen je gasten in blauwe of roze kleding te laten komen, zo krijg je een team blauw en een team roze. Populaire producten op dit moment zijn absoluut onze blussers en vuurwerk rookbommen. Deze rookbommen geven veel meer rook dan de bekende rookstaafjes welke kunnen worden vastgehouden. Ook blijft de rook langer verborgen en blijft het dus extra spannend! Zie onze video’s:

YouTube video

Een hapje en een drankje (alcohol vrij natuurlijk)

Zorg bijvoorbeeld dat op jullie Gender Reveal Party bij het eerste ontvangst leuke hapjes en drankjes zijn. Daarna werk je naar het uiteindelijke moment toe. Vergeet in ieder geval niet om voldoende foto’s en video’s te maken van de onthulling!

Social Media code

Wil je niet dat het geslacht al op internet staat voordat je het de wereld zelf kunt vertellen. Spreek dan duidelijk met de genodigde af dat er niets op social media mag tot dat jullie zelf een bericht hebben geplaatst. Dit lijkt vreemd, maar voorkomt een hoop ellende en ergenis en schept meteen duidelijkheid voor iedereen.

Wat missen we nog? Versiering!

We hebben de gasten, hapjes en drankjes, en natuurlijk het Gender Reveal Product maar we missen nog de versiering! Ook dit is een belangrijk onderdeel van de Gender Reveal Party. Het geeft een sfeervolle aankleding maar ook later op de foto’s is alles veel leuker!

Er zijn eigenlijk 2 soorten versiering. De eerste is tafelaankleding. Kies bijvoorbeeld een tafelkleed in stijl met bijpassende bekertjesbordjes, en servetten! Je zult zien dat voor een paar euro’tjes je tafel er meteen een stuk feestelijker uitziet.

Bordjes Gender Reveal

De tweede categorie versiering is de aankleding van de ruimte waar jullie je party gaan geven. Denk bijvoorbeeld aan ballonnen en slingers. Je zult zien dat de ruimte meteen omgetoverd wordt tot echte feestruimte.

Nu hebben we alles voor een perfecte Gender Reveal!

We hebben alle stappen besproken om tot een perfecte Gender Reveal Party te komen. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of leuke aanvullingen op deze blog? Stuur ons dan gerust een berichtje, wij zullen je vragen dan zo snel als mogelijk beantwoorden. Verder willen we namens HoezoSchattig.nl je veel succes wensen met de voorbereiden van je Gender Reveal Party!

× Hoe kan ik je helpen?