Gipsbuik verpakt in een doos.

Gipsbuik maken van je zwangere buik

Je bent zwanger en je buik blijft maar groeien. Stiekem ben je bang dat je dat fijne gevoel wel een beetje gaat missen als je kleine geboren is. Maar dat hoeft gelukkig niet! Je kunt deze herinnering namelijk onuitwisbaar maken door een gipsbuik te maken van je zwangere buik. Hoe? Simpel! Met ons gipsbuik pakket kun je eenvoudig thuis een hele mooie gipsbuik maken.

Wat is een gipsbuik?

Een gipsbuik is een afdruk van je zwangere buik van gips. Deze maak je eenvoudig zelf door gipsverband op je buik te leggen en vervolgens te laten drogen. Zodra het gips is opgedroogd, kun je het voorzichtig losmaken. Dan heb je een mooie 3D afdruk van je zwangere buik.
De beste periode om een gipsbuik te maken is tussen de 30 en 34 weken zwangerschap. Op dat moment is je buik op zijn mooist. De mooiste afdrukken worden staand gemaakt. Het gips hard in korte tijd uit, waardoor het geen zware klus is. Natuurlijk kun je de gipsbuik ook zittend of liggend maken als dat je voorkeur heeft.

Zo maak je een gipsafdruk van je buik

Smeer de lichaamsdelen die je gaat gipsen goed in met de bijgeleverde vaseline. Vervolgens kun je het gipsverband aanbrengen. Ben je klaar? Dan is het een kwestie van 20 minuutjes wachten tot het gips voldoende uitgehard is. Het gips is door de vaseline eenvoudig los te halen. Laat de afdruk vervolgens nog twee dagen drogen. Na die twee dagen kun je de gipsbuik bewerken en op veel manieren afwerken. Op internet zijn hier vele voorbeelden van te vinden.

Zelf een gipsbuik maken?

Wil je zelf een gipsbuik gaan maken? Met ons complete gipsbuik pakket gaat dat zeker lukken. Wij zijn super benieuwd naar jullie resultaten! Stuur ze ons toe of tag ons op de sociale media.

× Hoe kan ik je helpen?